Izdelava fasade

Vas zanima ponudba in potrebujete pomoč?

Cenik

Izdelava fasadnega sistema CAPAROL, stiropor EPS-F, 12 cm, lepljen in armiran, zaključni sloj AS Hydrofob 1,5 mm in postavitvijo gradbenega odra.

1,00 m² x 31,00 €

Za izdelavo cenovne ponudbe za konkretno Vašo fasado pa bi se dogovorili ob pregledu Vašega objekta in z vpoštevanjem Vaših želja glede izvedbe.

 

izdelava fasade mdm2

 

Kakšna je cena fasade?
 
Na kvaliteto fasade in posledično tudi ceno pa najbolj vplivajo naslednji dejavniki:
  • Cena obnove fasade se razlikuje od cene za novogradnjo
  • Kvaliteta uporabljenih materialov
  • Debelina in tip izolacije
  • Tip zaključnega sloja in njegova obstojnost
Kvalitetna fasada bo poskrbela, da bo vaše bivanje v hiši ali stanovanju bolj prijetno tako v zimskem, kot poletnem času. Stroški ogrevanja bodo takoj nižji, prihranili boste že kratkoročno.
 
Ali sem upravičen do subvencije eko sklada? Kdaj in do koliko?
 
Do subvencije je upravičen vsak, ki izolira hišo, v kateri biva (ne velja za vikende, garaže ...) in ima veljavno gradbeno dovoljenje pred 1. 1. 2003 ... kar v osnovi pomeni, da gre za subvencijo za izoliranje starejšega objekta. Novogradnje so tudi lahko deležne subvencij, ampak le v primeru, ko gre za izvedbo celotne pasivne hiše, ne samo fasade. 
Višina subvencije je določena po dveh ključnih merilih, v osnovi (brez dodatkov degradiranih območij) se dobi 12 eur/m2 izvedene fasade. Prvo merilo: za enodružinsko hišo velikosti do 200 m2 je maksimalna subvencija 2400 eur na investicij in za  večstanovanjske hiše velikosti do 300 m2 3600 eur na investicijo. Drugo merilo: do 25% investicije na postavkah izoliranja sten in cokla, zamenjave polic in postavitev odra.